Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre nettopplevelsen din. Vet å bruke nettsedet godtar du denne bruken.
Informasjon om informasjonskapsler

Hvilke risikoer finnes
for hunden din når
dere er på reise?

Snakk med dyrlegen din om å forebygge følgende risikoer:

Hundegalskap/ rabies

Finnes i de fleste land i Sør-Europa og er særlig utbredt i visse deler av det gamle Øst-Europa, Russland, India og Asia. Hundegalskap er dødelig for hunden, og en smittet hund kan også infisere mennesker. WSAVA (The World Small Animal Veterinary Association) anbefaler at hunden vaksineres første gang med 1 års intervall og deretter med 3-årige intervaller. Hvis datoene for revaksinasjon ikke overholdes nøye, kan ikke hunden tas med over grensen, og derfor må du alltid se etter i passet når rabiesvaksinasjonen utløper.

Tropisk hjerteorm

Overføres av mygg i Sør-Europa. Hvis hunden smittes, samles voksne ormer i hjertet til hunden, noe som med tiden vil medføre at hjertet ikke kan arbeide som det skal og at hunden lett kan få livstruende blodpropp. En infeksjon med tropisk hjerteorm er nesten umulig å behandle når hunden først er smittet. Derfor er forebyggelse alfa og omega. Den beste forebyggelsen er å bruke et legemiddel på hunden, som gjør at myggene ikke stikker, sammen med en månedlig ormekur, som dreper eventuelle hjerteormlarver før de setter seg fast i hundens hjerte.

Leishmania

En encellet organisme som overføres av sandfluer i Sør-Europa når de stikker og suger blod fra hunden. Leishmaniaparasitten invaderer hundens hvite blodlegemer, og en del hunder dør av infeksjonen. Siden behandling av sykdommen er vanskelig og ofte vil vare hele livet, er det best å forebygge så godt som mulig. Da ingen av forebyggelsesmetodene alene er 100 % effektive, er det best å kombinere dem. Vaksinasjon mot leishmania kan kombineres med et legemiddel som virker avskrekkende på sandfluene. Utover dette er det en god ide å holde hunden innendørs om kvelden og morgenen, som er de tidspunktene da sandfluene er mest aktive.

Lopper og flått

I resten av Europa finnes det flere typer flått enn i Norden, og både lopper og flått bærer med seg flere farlige sykdommer. Det finnes mange forskjellige legemidler for effektiv beskyttelse mot lopper og flått. Ta en prat med dyrlegen din om hvilke legemidler som ikke bare er effektive, men også trygge å bruke for hunden din, da noen loppe-/flåttmidler kan ha en del bivirkninger.