Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre nettopplevelsen din. Vet å bruke nettsedet godtar du denne bruken.
Informasjon om informasjonskapsler

Lopper

HVOR LEVER LOPPENE?

Den voksne hunnloppen legger ca. 25 egg om dagen. Eggene glir ned i tepper, sofaer eller sprekker i gulvet, der de blir til larver og raskt utvikles til nye, voksne lopper. På kun tre uker kan fem lopper bli til 6000 nye lopper i forskjellige utviklingsstadier.

Hvordan oppdager
du LOPPER?

Hunden klør seg mer enn normalt og virker trist eller urolig. Du kan gre pelsen over et hvitt stykke papir og se etter loppeavføring, som ligner små kaffegrutlignende korn. Kornene kan legges på en bit kjøkkenrull og fuktes – hvis papiret blir rødt, er det loppeavføring.

Hvordan behandler
du mot lopper?

Det beste er faktisk å forebygge, for har loppene først kommet seg innenfor døren, kan det ta månedsvis å bli kvitt dem igjen. Det finnes effektive loppemidler på markedet både i pilleform og som utvendig behandling i form av dråper som dryppes på huden i nakken. Men behandling av omgivelsene er også nødvendig. Spesielt er flittig støvsuging og vask av hundetepper ved 60 grader. Spør dyrlegen din om sikkerhet før du velger et loppemiddel. Alle hunder, katter og andre dyr i hjemmet skal behandles.

SYKDOMMER SOM OVERFØRES AV LOPPER

Loppeallergi: Hunden kan få allergi mot loppespytt når loppen suger blod. Symptomene er lett til voldsom kløe, pelstap, stress og nedstemthet.

Bendelorm: Hunden kan smittes med bendelorm fra loppen når hunden biter på og slikker pelsen sin. Bendelormen har utviklet seg inne i loppen fra egg til voksen.