Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre nettopplevelsen din. Vet å bruke nettsedet godtar du denne bruken.
Informasjon om informasjonskapsler

Midd

Reveskabb

Reveskabb skyldes en midd som lever dypt nede i huden, hvor den også legger egg. Symptomene er intens kløe, og etter en stund pelstap og hudbetennelse. Hunder kan bli smittet hvis de kommer i direkte kontakt med en infisert rev, levende eller død, men de kan også smittes via infisert avskallet hud i naturen. Det finnes flere forskjellige legemidler for behandling av reveskabb, men det tar som regel noen uker før hundens symptomer forsvinner helt.

Hårsekkmidd

Hårsekkmidd finnes hos nesten alle hunder, men vanligvis bare i et svært lite antall som ikke gir symptomer. Valpene smittes av moren når de dier. Hvis det er mange hårsekkmidd, kan det gi flekkvis eller mer utbredt pelstap, men det vil vanligvis ikke klø. Hos unge hunder vil tilstanden ofte gå over av seg selv, men hos voksne hunder kreves det ofte langvarig behandling.

Pelsmidd

Pelsmidd lever på hudens overflate og er hyppigst hos valper. Ofte er det eneste symptomet mye hudavskalling i pelsen, eventuelt kombinert med litt mere kløe enn normalt. Flere forskjellige legemidler er effektive mot pelsmidd, og infeksjonen er som oftest lett å få bukt med hvis behandlingen kombineres med grundig rengjøring av hundens nærmeste omgivelser.

Nesemidd

Nesemidd ses langt oftere i Sverige og Norge enn i Danmark. Symptomene vil ofte være nysing/hosting, nedsatt luktesans og eventuelt kløe rundt nesepartiet. Midden lever i nesen og bihulene, og diagnosen kan være vanskelig å stille med sikkerhet. Derfor behandler man ofte kun på bakgrunn av symptomene. Alle hunder i hjemmet bør behandles, selv om man kun ser symptomer hos én av dem.