Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre nettopplevelsen din. Vet å bruke nettsedet godtar du denne bruken.
Informasjon om informasjonskapsler

Du er hva du spiser.
Og det gjelder
også hunden din!

Selv om hunden din til syvende og sist er et rovdyr, er den langt fra en ren kjøtteter. Den spiser stort sett alt og skal ha et sammensatt og balansert kosthold som inneholder alle de viktige næringsstoffene, som proteiner, fett, karbohydrater, vitaminer og mineraler. Den skal også ha rikelig med vann for å skylle det hele ned med. Uten en slik bred sammensetning er fôret ikke tilstrekkelig.Derfor er riktig sammensatt tørrfôr ofte det beste utgangspunktet. Det finnes tørrfôr tilpasset alle typer hunder: valp, voksen, senior, brukshund, overvektig hund, drektig hund og mange flere. Med godt grunnfôr kan du saktens supplere med godbiter fra middagen, så lenge du holder et øye med hundens vekt og velbefinnende. Alt for mange hunder er i dag overvektige på grunn av for mye og feil mat, og dette kan blant annet føre til diabetes og leddproblemer.

Tørrfôr kan også bidra til å holde tennene til hunden sunne. Tennene blir "mosjonert" fordi det er noe å tygge på, og de er mindre utsatt for tannstein og plakk.

Kosttilskudd kan være fordelaktig

Det finnes i dag en lang rekke muligheter for å understøtte din hunds helse og livskvalitet ved hjelp av kosttilskudd. Noen kosttilskudd har en fordelaktig virkning på hundens magetarmfunksjon og kan behandle og forebygge diaré. Andre er med på å styrke pelsen og huden, mens andre igjen kan brukes når ledd og knokler trenger støtte for å unngå leddsmerter, stivhet og i verste fall slitasjegikt.

Oftest gis kosttilskudd i form av dråper, kapsler eller piller, som enten blandes i maten eller gis alene. De nyeste kosttilskuddene er vanligvis velsmakende, noe som gjør dem enkle å gi. Les mer her

Om seniorhunder

Eldre hunder er oftest mindre aktive, svakere rent fysisk og mindre motstandsdyktige overfor f.eks. infeksjoner. Det betyr at man må endre kostholdssammensetningen og kanskje gi kosttilskudd. På den måten kan man lettere unngå typiske alderdomsrelaterte symptomer som fedme, hjerte- og kretsløpsproblemer, gikt og hud- og fordøyelsesproblemer.

Mosjon, fôr og kosttilskudd er de områdene der du i størst grad kan påvirke helsen til hunden din og sikre at den får et godt, langt hundeliv. Hvis du er i tvil om når du skal begynne å gi hunden din seniorfôr, spør dyrlegen.

Her er noen av de viktigste elementene i et riktig sammensatt seniorkosthold:

Mindre fett: Hundens stoffskifte faller med alderen, og derfor skal den ha mindre fett for å unngå å bli overvektig.

Mer fiber: Fiber gir metthetsfølelse og minsker risikoen for overvekt. Samtidig er det med på å motvirke forstoppelse.

Flere gode fettsyrer: Omega-3- og omega-6-fettsyrer fra bl.a. fisk og sjøalger styrker immunforsvaret og kan hjelpe med bl.a. leddsmerter, gikt og allergiproblemer.

Viktige kosttilskudd til hunden din: Du kan få kosttilskudd for hunden din til blant annet ledd, mage-tarm funksjon, samt hud og pels. Les mer her