Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre nettopplevelsen din. Vet å bruke nettsedet godtar du denne bruken.
Informasjon om informasjonskapsler

6 gode tips…

Luftepauser

Sørg for å ta hyppige luftepauser på 10–15 minutter underveis, slik at hunden får gått tur, gjort fra seg og holdt musklene i gang. Det vil gjøre at reisen blir mye mer behagelig for hunden.

Sele

Bruk sele til lufteturene i stedet for halsbånd, da hunden ofte vil være svært nysgjerrig på de nye omgivelsene og kanskje vil trekke en del i båndet. En sele er mye mer skånsom for kroppen enn et halsbånd.

Vann

Hunden din kan godt ha tilgang til vann under hele turen, men må minst ha mulighet til å drikke vann en gang i timen.

Temperatur og plass

Sørg for en behagelig reisetemperatur uten direkte sol, trekk eller kulde. Hunden din må ligge på et bekvemt underlag og må ha god nok plass til å kunne stå med hode løftet og snu seg uten problemer. Dette er også et krav til transportbur.

Unngå beroligende midler

Det kan være stressende for hunder å reise, ikke minst for store hunder i transportbur. Men det frarådes å gi hunden beroligende midler før turen. Disse påvirker reaksjonsevnen og det finnes en risiko for at hunden legger seg på en slik måte at den ikke får puste.

Transportmidler

Bilreiser vil vanligvis være den letteste måten å reise med hund på, siden det er lett å legge inn pauser etter hundens behov.
Flyreiser er særlig en fordel med små hunder fordi de ofte får lov til å være i kabinen – selv om de vanligvis må være inni en transportveske.
Togreiser kan være mer kompliserte på grunn av mangelen på passende steder der hunden kan gjøre fra seg under turen. Finner man en løsning på dette problemet, er tog en fin reiseform for hunder og gir gode muligheter for at eieren kan ta seg av den.