Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre nettopplevelsen din. Vet å bruke nettsedet godtar du denne bruken.
Informasjon om informasjonskapsler

Få utført en seniorsjekk

Det kan være vanskelig å avgjøre om hunden din kun er blitt eldre eller om den f.eks. er mer sliten og beveger seg langsommere på grunn av sykdom eller smerte. Derfor anbefaler vi at du får tatt en seniorsjekk hos dyrlegen. På dyreklinikken foretas en klinisk undersøkelse fra snute til hale, og ofte finner dyrlegen aldersrelaterte sykdommer som kan behandles, slik at hunden din får fornyet energi.

Hvordan foregår sjekken?

Dyrlegen lytter til hundens hjerte og lunger, kjenner på lymfeknuter, og går over kroppen for å kjenne etter sår eller kuler. Dyrlegen ser på hvordan hunden din beveger seg, og sjekker knokler, muskler og ledd etter tegn på artrose (slitasjegikt) som kan være veldig smertefullt.

Dyrlegen vil også se i munnen etter tannstein og løse tenner, som er vanlig hos eldre hunder og som også kan gi store smerter.

På tisper ser man etter jursvulster og på hannhunder sjekkes prostata. Man kan også ta blod- og urinprøver for å finne ut hvordan det står til med lever, nyrer og skjoldbruskkjertel, samt måle blodsukkeret. Du vil også få rådgivning, og mulighet til å diskutere fôr og om det er relevant med kosttilskudd.

HUSK: Jo tidligere man oppdager sykdommer, desto tidligere kan man igangsette effektiv behandling som forbedrer livskvaliteten til hunden din og gir den et langt, godt hundeliv.